Spuitwerk

Wanden in nieuwbouwwoningen worden veelal behangklaar afgewerkt. Deze afwerking is, zoals de naam al doet verwachten, geschikt voor behang. Wilt u echter de muren gaan sausen, dan worden de eisen die aan de ondergrond worden gesteld hoger. De wanden dienen dan sausklaar gemaakt te worden. Een andere omschrijving die veel gebruikt wordt voor sausklaar maken is glad pleisterwerk. Een sausklare wand kunt u zelf sausen of door ons laten afwerken met sauswerk. Bestaande ondergronden zoals schoon metselwerk, gipsplaten, gestructuurde muren en wanden die voorheen voorzien waren van behang kunnen eenvoudig sausklaar gemaakt worden. Kortom vrijwel elke ondergrond is geschikt te maken om te sausen.

Sauswerk:

Handmatig sausen

De basis voor de wand en/of plafond moet in ieder geval goed zijn om een mooie afwerking te kunnen krijgen. Een ideale basis is uiteraard goed stucwerk, sausklaar. Het uitvoeren van stucwerk is vakwerk waarbij u zich vooraf een aantal keren moet bedenken als u dit zelf wilt uitvoeren. Vervolgens kunt u ervoor kiezen de afwerking handmatig of machinaal (airless) te laten afwerken met saus. Bij het handmatig sausen krijg je een vlakke rolstructuur welke is te vergelijken met een sinaasappel.

Machinaal sausen

De basis voor de wand en/of plafond moet in ieder geval goed zijn om een mooie afwerking te kunnen krijgen. Een ideale basis is uiteraard goed stucwerk, sausklaar. Het uitvoeren van stucwerk is vakwerk waarbij u zich vooraf een aantal keren moet bedenken als u dit zelf wilt uitvoeren. Vervolgens kunt u ervoor kiezen de afwerking machinaal (airless) of handmatig te laten afwerken met saus. Bij het machinaal sauzen krijg je een geheel vlak gesausde wand.