Houtrotherstel

De laatste jaren zijn er nieuwe ontwikkelingen bij gekomen betreft de voorbehandeling van de ondergronden met betrekking tot houtrotherstel. Moest er in het verleden vaak een timmerman bijgehaald worden voor het repareren van houtrot en een nieuw kozijn geplaatst wanneer er een stukje rothout in voor kwam. Tegenwoordig kan er met behulp van 2-componenten Epoxy reparatie middelen een perfecte reparatie plaatsvinden. Hierna kan het overschildert worden en is het niet meer zichtbaar en kan het weer jaren mee.

Jaarlijkse controle

Het is te adviseren om jaarlijks uw huis te laten controleren en eventueel onderhoudswerk te laten uitvoeren. Vooral het liggende werk, dorpels en verstekken/verbindingen van het houtwerk. Hout krimpt en zet ook weer uit, met gevolg dat de verbindingen open gaan staan en het vocht in het hout kan. Laat daarom uw huis elk jaar controleren.

Houtrot

Houtrot laat u repareren door Gebr. Smink Schilders. We hebben er de beste vakmensen voor en werken uitsluitend met topmaterialen. We verwijderen alle rotte plekken in het hout met een frees en vullen de lege plekken op met een twee componenten vulmiddel. Vaak is het ook nog nodig om een deel van het houtwerk door nieuw hout te vervangen. Als dat allemaal gedaan is, gaan we het houtwerk schilderen. Resultaat: een kozijn of deurpost alsof er nooit houtrot in heeft gezeten!

Gebr. Smink Schilders voorkomt houtrot met goed onderhoud

U voorkomt houtrot door het houtwerk in uw huis tijdig en vakkundig te onderhouden. Gebr. Smink Schilders helpt u daarbij. Houtrot aan huizen komt vaker voor dan gedacht, want met het blote oog valt het soms niet te zien. Het ontstaat door schimmels, een hoge luchtvochtigheid of lekkage. Hoe slechter een huis is onderhouden, hoe groter de kans op houtrot.

Houtrot voorkomen is voordelig

Met het regelmatig schilderen van het houtwerk in uw huis bespaart u veel geld. U voorkomt houtrot en hoeft dus niet complete kozijnen, deurposten of deuren te vervangen.

Houtrot in uw huis?
Neem contact met ons op.

Houtrot sanering

Nederland kent een vochtig klimaat. Hierdoor ontstaan vaak problemen met houten onderdelen zoals daklijsten, kozijnen, ramen en deuren. Het gaat hier in de meeste gevallen om houtrot en het is belangrijk om hier op tijd bij te zijn. Wist u dat in de meeste gevallen 95% van het hout van een kozijn met houtrot nog in goede staat verkeert? Zo’n gedeeltelijk aangetast kozijn compleet vervangen klinkt niet alleen tegenstrijdig, maar is het ook.

Repair Care is dé oplossing voor definitieve reparatie, zonder kozijnvervanging.

Uw voordelen:

  • Met repareren bespaart u handenvol geld – tot wel 90% van de kosten bij vervanging.
  • Repareren veroorzaakt veel minder overlast dan kozijnvervanging, waarbij kozijn en ruit verwijderd moeten worden. De werkzaamheden kunnen bovendien vanuit buiten uitgevoerd worden.
  • Bij reparatie is er de minste kans op beschadigingen, zoals het stucwerk aan de binnenzijde, tegelwerk, vensterbanken, etc..
  • Ook het vervangen van (enkel) glas hoeft geen reden te zijn om kozijnen te vervangen. Dat kan bijna in alle gevallen in het bestaande kozijn.
  • Tenslotte helpt u het milieu een handje door te kiezen voor reparatie. Door te voorkomen dat gezond hout onnodig weggegooid wordt, maar ook omdat de toepassing van kunststof kozijnen het milieu zwaar belast. repair Care is dé oplossing voor definitieve reparatie, zonder kozijnvervanging.